Witam, chciałbym wiedzieć w jaki sposób na codzien dbacie o swoją formę fizyczną, co polecacie ? . @przyborleonee
Zacząć od małych kroków, wybierz czynności które są łatwe do wykonania i rób je codziennie lub co 2 dni. Z czasem możesz dodać więcej ruchów lub czas aktywności.
Codziennie to nie uda sie ale 2-3 razy w tygodniu po 1 h na siłowni. A jak pogoda sprzyja to rower, wycieczki krajoznawcze (40-50km) dla mnie bomba.
Staram sie trenować 5 razy w tygodniu. Nawet jak mi sie nie chce idę na trening. w przeciwnym razie miałbym wyrzuty
Wszystko zależy czy masz już pewien staż treningowy, a czy dopiero zaczynasz
Każdy będzie na innym etapie i na każdego zadziała coś innego
Na pewno dużo ruchu (spacery, bieganie, trening siłowy etc), oraz jeśli nie chcesz pilnować michy, to przynajmniej nie najadaj się do pełna
this is off topic bro!
Dobry sen, dużo ruchu zdrowa szama !
Sen! sen jest bardzo ważny, zmęczone ciało wygląda całkiem inaczej jak wypoczęte!
7-8k kroków dziennie to coś na czym warto się skupić
Minimum 3 razy w tygodniu jakikolwiek trening po minimum 1,5h (bieganie, siłownia, basen, wypady w góry) i oczywiscie nie przesadzać z Fastfoodem, słodyczami i alko
Dzięki za cenne rady
wt., 17 sty 2023, 18:47 użytkownik kobietka1977 via Aptos <notifications@aptoslabs.discoursemail.com> napisał:
Alez prosze
proponuje, aby zachować tematykę krypto i APTOS
Wydać wszystko na krypto i nie mieć co jeść
jak najwięcej ruchu
Biegam co drugi dzień. Zacząłem 4 m-ce temu od 2 km, obecnie jest to 6 km.
Dodatkowo codziennie tzw. “Oddechy Wim Hoffa”, najlepiej 2 razy dziennie - rano i wieczorem.
Bardzo ważny sen - polecam też jakąś aplikację do mierzenia tętna podczas snu.
Najważniejsze w tym wszystkim to regularność i konsekwencja…
Summary
Kiedy zdasz sobie sprawę, że sam jesteś swoim największym wrogiem w realizacji wielu celów, będziesz mógł w końcu coś z tym zrobić.
Ooooo tak! Kiedyś zaniedbywałem, teraz wiem jaki jest ważny
Nie dość, że masz więcej siły, to organizm lepiej funkcjonuje!
ja często zaniedbuje, ale…
To begin with, make a habit, for example, get up in the morning and make your bed, and then with things related to your body