Forma fizyczna, jak ją utrzymać?

Witam, chciałbym wiedzieć w jaki sposób na codzien dbacie o swoją formę fizyczną, co polecacie ? :slight_smile:. @przyborleonee

30 Likes

Zacząć od małych kroków, wybierz czynności które są łatwe do wykonania i rób je codziennie lub co 2 dni. Z czasem możesz dodać więcej ruchów lub czas aktywności.

16 Likes

Codziennie to nie uda sie ale 2-3 razy w tygodniu po 1 h na siłowni. A jak pogoda sprzyja to rower, wycieczki krajoznawcze (40-50km) dla mnie bomba.

15 Likes

Staram sie trenować 5 razy w tygodniu. Nawet jak mi sie nie chce idę na trening. w przeciwnym razie miałbym wyrzuty

16 Likes

Wszystko zależy czy masz już pewien staż treningowy, a czy dopiero zaczynasz :slight_smile:
Każdy będzie na innym etapie i na każdego zadziała coś innego :smiley:
Na pewno dużo ruchu (spacery, bieganie, trening siłowy etc), oraz jeśli nie chcesz pilnować michy, to przynajmniej nie najadaj się do pełna :wink:

15 Likes

this is off topic bro!

15 Likes

Dobry sen, dużo ruchu zdrowa szama ! :laughing:

13 Likes

Sen! sen jest bardzo ważny, zmęczone ciało wygląda całkiem inaczej jak wypoczęte! :slight_smile:

14 Likes

7-8k kroków dziennie to coś na czym warto się skupić

13 Likes

:smiley: @rafal13883 :smiley:
spacery z psami :smiley:

13 Likes

Minimum 3 razy w tygodniu jakikolwiek trening po minimum 1,5h (bieganie, siłownia, basen, wypady w góry) i oczywiscie nie przesadzać z Fastfoodem, słodyczami i alko :slight_smile:

12 Likes

Dzięki za cenne rady :slight_smile:

wt., 17 sty 2023, 18:47 użytkownik kobietka1977 via Aptos <notifications@aptoslabs.discoursemail.com> napisał:

9 Likes

:grinning:
Alez prosze

12 Likes

proponuje, aby zachować tematykę krypto i APTOS

11 Likes

Wydać wszystko na krypto i nie mieć co jeść :rofl: :rofl:

8 Likes

:man_running: jak najwięcej ruchu

10 Likes

Biegam co drugi dzień. Zacząłem 4 m-ce temu od 2 km, obecnie jest to 6 km.

Dodatkowo codziennie tzw. “Oddechy Wim Hoffa”, najlepiej 2 razy dziennie - rano i wieczorem.

Bardzo ważny sen - polecam też jakąś aplikację do mierzenia tętna podczas snu.

Najważniejsze w tym wszystkim to regularność i konsekwencja…

Summary

Kiedy zdasz sobie sprawę, że sam jesteś swoim największym wrogiem w realizacji wielu celów, będziesz mógł w końcu coś z tym zrobić.

8 Likes

Ooooo tak! Kiedyś zaniedbywałem, teraz wiem jaki jest ważny :smiley:
Nie dość, że masz więcej siły, to organizm lepiej funkcjonuje!

8 Likes

ja często zaniedbuje, ale… :smiley:

5 Likes

To begin with, make a habit, for example, get up in the morning and make your bed, and then with things related to your body :grinning:

5 Likes