ALTCOINSVarför Aptos-investerare kommer att gynnas efter klarhet om sin finansexponering mot FTX

Aptos förnekar treasury-exponering mot FTX
Ett prisrally följer, vilket erbjuder oväntade Aptos-investerare trots nuvarande baisseartade stämningar.
FTX/Alameda-sagan håller hela kryptomarknaden på kant. Vissa tillgångar, såsom FTX-tokens (FTT), Solana (SOL) och Serum (SRM) var utsatta för hög risk och drabbades av massiva dumpningar och förluster. Intressant nog ledde en påstådd Tether-exponering mot Alameda också till en bortkoppling av USDT från USD.

Ett rykte om att Aptos treasury också hade exponering mot FTX skramlade investerare. Rädslan, osäkerheten och tvivel (FUD) som härrör från ryktet kan snurra den senaste kryptotillgången till ett annat FTT-dumpscenario.

I en snabb replik utfärdade Aptos ett uttalande som tar avstånd från FTX/Alameda. Den upprepade att Aptos Labs och Aptos Foundations finansförvaltning inte hade någon koppling till FTX och skulle fortsätta att fungera normalt.

Mitt i ryktet fortsatte Aptos priser att falla. Men direkt efter uttalandet skedde en uppåtgående prishöjning.

Den senaste utvecklingen kan innebära vinster för Aptos-investerare, medan resten av communityn redovisade förluster. Vi tittade noga på andra mätvärden och fann att uppdateringen kan vara en oväntad för investerare.

Aptos noterar uppåtgående prisvändning

Källa: TradingView

Aptos (APT) reagerade starkt på uppdateringen och hoppade med 30 % från $3,9 till $5,1. Flytten lättade snabbt på säljtrycket, vilket framgår av att Relative Strength Index (RSI) drog sig tillbaka från översålt territorium.

En ökning av handelsvolymen, vilket framgår av uppgången vid OBV, gav det nödvändiga köptrycket för att driva APT längre norrut.

En ökning av börsvärdet för APT följde

Källa: Santiment

Enligt Santiment ökade handelsvolymen för APT från 480 miljoner före tillkännagivandet till 530 miljoner efter förtydligandet.

Dessutom ökade den sociala volymen samtidigt, vilket kan tyda på positivt socialt engagemang efter tillkännagivandet.

Ökningen höjde också börsvärdet från cirka 470 miljoner dollar före tillkännagivandet till över 560 miljoner dollar efter tillkännagivandet.

Vid presstillfället var börsvärdet för APT 672 miljoner dollar. Detta representerade en ökning med över 100 miljoner dollar på en marknad som har fallit från över 1 biljon dollar till cirka 880 miljarder dollar på grund av FTX-smittan.

Det totala värdet av APT locked (TVL) på Defi-plattformar såg också betydande positiva förändringar. Enligt DefiLlama hade APT ett TVL-värde på 32 miljoner dollar, med den dominerande börsens AUX-inspelning på +0,22 % vid presstillfället, vilket representerar en ökning under dagen.

Tydlighet om Aptos finansexponering mot FTX gav investerare en oväntad chans. Med en blödande marknad och baisseartade känslor mot Bitcoin kan Aptos-investerare värma upp för vintern.

1 Like